Politiker vill underlätta för hållbara resor till jobbet

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Värmlandssamverkan vill att anställda i Region Värmland ska kunna resa miljövänligt till jobbet.
Foto: Peter Bäcker
Värmlandssamverkan vill att anställda i Region Värmland ska kunna ta sig till sina jobb på ett miljövänligt sätt.

Partierna (M, C, SiV, KD, L och MP) vill därför att de anställda erbjuds förmånscyklar mot bruttolöneavdrag. De vill även utreda möjligheterna att mot bruttolöneavdrag erbjuda månadskort i kollektivtrafiken och leasing av bil med låg miljö- och klimatbelastning.

– Vi vill underlätta för våra anställda att ta sig till jobbet på ett hållbart sätt. Det är också ett sätt att stärka regionens attraktivitet som arbetsgivare, säger Ola Persson (C), regionråd med ansvar för personalfrågor, i ett pressmeddelande.

Ett politiskt initiativ har skickats till regionstyrelsen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.