Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnspäckad crosscar-tävling i Höljes

Publicerad:
Marcus Grönholm kör crosscar i Höljes.
Marcus Grönholm kör crosscar i Höljes. Foto: Håkan Strandman

Det har varit officiellt att Marcus Grönholm ska vara med.

Nu har hela startfältet till crosscar-tävlingen i Höljes släppts – och där finns namn som Kenneth Hansen, Stig-Olov Walfridson och Henning Solberg.

VM-deltävlingen i Höljes närmar sig och under fredagen får tidigare stjärnor chansen att göra upp med framtidsnamn i crosscar.

Bland det äldre gardet kommer rallyvärldsmästaren och tidigare Höljesvinnaren Marcus Grönholm till start liksom ”Stecka” Walfridson som får jubilera med en ny start på den legendariska banan, tio år efter att han vann EM-tävlingen på banan.

Även 14-faldige Europamästaren Kenneth Hansen, Henning Solberg, Sverre Isachsen, värmländske rallyföraren Arne Rådström, som fick starten i 50-årspresent, och brittiske rallycrossmästaren Graham Rodemark finns med på startlinjen.

Startfältet fylls upp med talanger, främst från Värmland. Nils Andersson, Jimmie Österberg, Isak Reiersen och Julius Ljungdahl kommer att utmana veteranerna i tävlingen.

Artikeltaggar

Arne RådströmHenning SolbergIsak ReiersenJimmie ÖsterbergKenneth HansenMarcus GrönholmMotorsportNils AnderssonStig-Olov Walfridson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.