Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Ny huvudtränare i Mallbacken

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Filip Rinstad lämnar rollen som huvudtränare i Mallbacken tills vidare.
Filip Rinstad lämnar rollen som huvudtränare i Mallbacken tills vidare. Foto: Tommy Andersson

Filip Rinstad slutar som huvudtränare för Mallbacken. Åtminstone tills vidare.

Assisterande tränaren Krister Nilsson tar över ansvaret med omedelbar verkan.

– Det är en förändring som vi blivit tvungna till att göra, säger klubbens ordförande Ola Mill.

Under måndagskvällen hade Mallbackens styrelse kallat till möte med A-truppen gällande förändring i spelartruppen. I anslutning till den informerades truppen att klubben väljer att lyfta bort ansvaret för träning och matcher av laget från Filip Rinstad.

Detta sker med omedelbar verkan och tills vidare kommer assisterande tränaren, Krister Nilsson att ta över.

Nilsson tränade laget redan på måndagskvällen.

– När det gäller Filip så är det så att sportgruppen i Mallbacken, med delegation från styrelsen, kommer föra en diskussion om hans framtid. Detta kommer ske inom snar framtid och Filip är helt införstådd med detta, säger Ola Mill.

Kan bli kvar

När styrelsen och sportgruppen tar diskussionen med Filip Rinstad så görs det förutsättningslöst. Det är med andra ord inte helt uteslutet att den förre huvudtränaren kan bli kvar i organisationen.

– Eftersom han är intresserad av samma sak som oss så vill vi ha det på det viset. Vi får se vart åt det lutar, mer än så kan jag inte säga. Vi från styrelsens sida gillar Filip, men resultaten har uteblivit.

Mallbacken ligger på en elfteplats efter tolv omgångar och riskerar i nästa omgång att halka under nedflyttningsstrecket. När resultaten uteblivit tvingades Mallbacken till en förändring.

Värmländskorna har 0–12 i målskillnad de tre senaste matcherna.

– När vi har diskuterat så känner både Filip och vi att laget behöver en ny röst. Det är det som ligger bakom beslutet, vi har haft noggranna diskussioner kring detta. Nu handlar det framförallt om att vända en förlusttrend, det är en väldigt viktig match som väntar i helgen när vi möter Sundsvall som ligger sist i serien.

Letar ny målvakt

Förra veckan lämnade de tilltänkta stjärnspelarna Tamara Brown och Amanda Tampieri laget precis innan matchen mot AIK.

– De som var tänkta att vara ledande spelare har inte varit det, det är vi såklart inte nöjda med. Nu har vi fullt upp med att hitta en målvakt som kan ersätta Amanda, det håller inte att bara ha en målvakt på elitnivå.

Artikeltaggar

Filip RinstadFotbollKrister NilssonMallbackens IFOla Mill

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.