The Raconteurs - Tillbaka med urstarka låtar

Skivor
PUBLICERAD:
The Raconteurs när det senast begav sig.
Foto: Bill Waugh
Tio år sedan förra albumet och jag har inte haft totalkoll på förgrundsmedlemmarna Jack White och Brendan Benson sedan dess, men noterat ett betydande antal soloalbum.

Rock

The Raconteurs

Help Us Stranger
(Third Man/Border)

Desto mer glädjande är då gruppalbumet som utan att rodna bjuder på hårdrock som den lät förr; Whites explosiva gitarrspel, Bensons bugningar mot Robert Plant och kvartettens stämsång enligt Queenprincip. Finns inte risk för att detta oblyga återbruk påverkar coolhetsfaktorn?

Det är riff som sorterats om till urstarka låtar i olika tempon och med en variation som de flesta i samma genre borde bli avundsjuka på. Och vilken suverän trummis Patrick Keeler är. Kraftigt underhållande.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.