Mr. Tophat - Sprudlande samarbeten

Skivor
PUBLICERAD:
Rudolf Nordström är Mr. Tophat.
Foto: Anders Wiklund/TT
“Det är klubbmusik som är medryckande och meditativ men här finns mycket mer.”

Dans/Electro

Mr. Tophat

Dusk to dawn
(Twilight Enterprise)

Bakom artistnamnet Mr. Tophat står Rudolf Nordström, son till konstnärerna Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström, snart 30 år men etablerad i dansmusiken sedan länge. Han är dj och producent med en mängd samarbeten bakom sig, bland annat med Robyn.

Debutalbumet ”Dusk to Dawn” är uppdelat i tre delar, över tre timmar långt och handlar om nattlivet. Det är klubbmusik som är medryckande och meditativ men här finns mycket mer. Några av Sveriges största namn inom klassisk musik gästar. Mjuk deep house ackompanjeras av en ödsligt ensam flöjt eller klassisk gitarr, eller så får rytmen styras av snygga handtrummor.

Det är mörkt, ljust, sorgligt, sprudlande och fullständigt genreöverskridande.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.