Culture - Mästarklass rakt igenom

Skivor
PUBLICERAD:
“Mästarklass rakt igenom utan att nå debutalbumets nivå.”

Reggae

Culture

The Nighthawk Recordings
(Omnivore)

”Ett av de femtio coolaste album, som någonsin gjorts”, skriver ansedda musiktidskriften Rolling Stones i samband med jamaicanska reggaegruppen Cultures debutalbum ”Two Sevens Clash” 1977. Med huvudsångaren Joseph Hill uppbackad av bakgrundsvokalisterna Albert Walker och Kenneth Dayes kommer framgångarna slag i slag och gruppens tuffa, radikala budskap inspirerar också en hel generation av punkrockare världen över. Och i Afrika når gruppen nära nog kultstatus.

Aktuella albumet innehåller Nighthawks-inspelningar med bland annat svåråtkomligt material från 1981 års samling ”Calling Rastafari” plus två sånger från 1983 inspelade i legendomspunna Tuff Gang-studion.

Mästarklass rakt igenom utan att nå debutalbumets nivå.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.