“Osebol“-föreställning till Alma Löv

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Marit Kapla.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Marit Kapla och Martin Hederos gästar Alma Löv utanför Östra Ämtervik den 17 augusti. Detta med föreställningen som baseras på Kaplas nyutkomna och uppmärksammade bok “Osebol”.

“Osebol - en föreställning om en by” har urpremiär på Storsjöyran i Östersund i början av augusti. Marit Kapla kommer i föreställningen att läsa avsnitt ur boken medan Martin Hederos spelar specialkomponerad musik.

Kaplas bok beskrivs som en poetisk dokumentär där hon låter invånarna i byn Osebol utanför Torsby, där hon själv växte upp, berätta om sin tillvaro. Boken har hyllats unisont sedan den gavs ut i våras.

Biljetter till föreställningen på Alma Löv släpps den 1 juli.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.