• idag
  25 jan
  -3°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -2°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -5°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -5°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hammarösamverkan bidrar till ojämlikhet

Insändare
PUBLICERAD:
Hammarösamverkan.
Foto: Peter Bäcker
Det är inte bara besparingar på Alkolås och Fairtrade man ska göra på Hammarö.

Det värsta av allt är att Hammarösamverkan av ideologiska skäl vill lägga ut den personliga assistansen i privat regi.

Detta slår hårt mot både brukare och personal. Varför? Jo, för det skapar oro hos brukare och gode män att man kan mista sina assistenter som har funnits vid brukarnas sida i väldigt många år. Som varje dag och natt varit deras stöd i livet med den personliga omvårdnaden och allt annat som man kan behöva.

Oro hos personalen som blir av med sin anställning hos den arbetsgivare som man under många, många år har varit anställd hos. Personalen har i ett tidigt skede lämnat ett eget förslag om hur man skulle kunnat göra nödvändiga kostnadsreduceringar, men detta har sittande majoritet inte tagit hänsyn till och de har inte ens svarat på förslaget.

Majoriteten föreslår också att göra våra förskolor mer ojämlika, minskningen av det så kallade socioekonomiska indexet enligt budgetförslaget 2020 betyder sänkt ”elevpeng” på utsatta enheter. Detta tror vi kommer att öka redan höga sjuktal och försvåra rekrytering av ny personal.

Förslag finns också på att dra in mjölken och frukten i förskolan och skolan.

För att kunna ta beslut i fullmäktige på måndag den 24 juni är Hammarösamverkan i behov av stöd från de förre detta Sverigedemokraterna som idag finns som politiska vildar. Tänk på det alla ni som la er röst på ett högerparti.

Arbetsplatsombud för Kommunal på Hammarö

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.