• idag
  26 okt
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • tisdag
  27 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  10°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  29 okt
  10°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Blågröna tar initiativ för globala mål

Politik
PUBLICERAD:
FN:s globala utvecklingsmål, Agenda 2030, är 17 olika mål för hållbar utveckling som syftar bland annat till att utrota fattigdom och hunger och uppnå jämställdhet. Nu har det blågröna styret i Karlstads kommun tagit eget initiativ till Agenda 2030.

– En central del i att nå de globala målen är att samverka med andra, ensamma jobbar vi mest i stuprör så de stora kliven i hållbarhetsarbetet kan nås genom samarbete, säger Monika Bubholz (MP), i ett pressmeddelande.

Karlstads kommun har arbetat med målen internt sen tidigare. Nu hoppas de blågröna att det blir ett bättre samarbete mellan organisationer och företag i kommunen, så arbetet kan nå bättre resultat.

– Eftersom företag som arbetar systematiskt med hållbarhet har visat sig vara mer lönsamma än andra, kan Karlstads Agenda 2030-protokoll också bidra till att stärka det lokala näringslivet. Det är viktigt för att Karlstad ska bli en ännu bättre kommun att leva i, säger Monika Bubholz, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.