Torsby medverkar i global poesifestival

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Bengt Berg.
Foto: Joachim Lagercrantz
När vi svenskar firar midsommar på fredag arrangeras annorstädes en världsomspännande poesidag under rubriken "No War - Hug Peace". En av initiativtagarna är den mexikanske poeten Alí Briccio och han är vän till den värmländske poeten Bengt Berg, som nu ska låta Torsby ta del av konceptet.

På torsdag, alltså en dag innan festivalen avlöper i omkring 150 länder, gör Berg tillsammans med Khaled Mohammed, Helge Balkåsen och Annika Eriksson tre framträdanden i Torsby med omnejd. Som scen har kvartetten en bokbuss.

– För mig så är det lokala lika viktigt som det som händer ute i världen, och kulturen förenar, säger Bengt Berg.

Tider och platser är: 10.00, kommunhuset, 11.00, Gamla torget, 12.00, Sahlströmsgården.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.