Poängmaskin stannar i Hibs – truppen ”spikad”

Innebandy
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Marcus Hedlund jagar två klubbrekord i Hagfors IBS kommande säsong.
Foto: Hagfors IBS
Hagfors IBS spikar i stort sett truppen när det nu står klart att även Marcus Hedlund, 24, fortsätter i division 1-laget.
Nu jagar poängmaskinen två klubbrekord.
– Det känns förstås stort, säger Hedlund.

Marcus Hedlund återvände till Hagfors IBS förra året efter en säsong med Skoghall i allsvenskan.

Nu står det alltså klart att det blir ännu en säsong för forwarden som tror på ett nytt allsvenskt kval.

– Jag är övertygad om att vi gör en minst lika bra säsong som förra året. Stommen finns kvar i laget och har blivit ett år äldre tillsammans så det ser bra ut, säger Hedlund i ett pressmeddelande.

Under den gångna säsongen gjorde han 35 poäng (16+19) på 19 seriematcher och blev med det trea i poängligan.

– För min del så var det en helt okej säsong, mycket strul med både tänder och knän men spelmässigt så är jag ändå nöjd. Som lag gjorde vi en oerhört bra säsong, bättre än de flesta förväntat sig.

Hans egen säsong tog dock slut i första kvalmatchen mot Lockerud Mariestad då han skadade knät illa och tvingades följa resten av kvalet från läktaren.

– Det främre korsbandet blev uttänjt, annars så var det inget fel på knät. Så det innebär att jag slipper operation och ska nu jobba med rehab för att få upp styrkan i benet igen. Om knät svarar som det bör av rehaben så tror jag att det kan bli spel redan i seriepremiären.

Nära två rekord

I så fall är det stor sannolikhet att två klubbrekord i Hibs ryker ganska snabbt. Bara två mål fattas för att han ska passera Albin Englöws notering på 127 mål och sju poäng saknas för att han ska passera tidernas poängkung Daniel Karlstams 245 poäng.

– Givetvis är det något som jag har koll och det känns förstås stort att jag är nära att passera både Albin och Daniel. Om jag ska spekulera lite så kanske målrekordet slås i omgång tre och poängrekordet i omgång sju.

Hagfors spikar av allt av döma truppen, åtminstone vad gäller externa värvningar, med Hedlunds kontraktssignering.

– Det som kan tillkomma innan seriespelet börjar är en junior från egna led, säger Fredrik Eriksson i Hibs sportgrupp i pressmeddelandet.

Han ser fram emot att få se 24-åringen i truppen även kommande säsong.

– Marcus betydelse för A-lagets framgångar under den senaste säsongen kan inte underskattas. Han blev precis den injektion i laget som vi hoppades han skulle bli när han återvände hem. Han bidrar i varje match både offensivt med sin poängproduktion och i defensiven med sitt aktiva försvarsspel.

Hagfors IBS trupp 2019/2020

Målvakter: Robin Axelsson och Liam Andersson (ny från juniorlaget).

Backar: Håkon Bråten Groth, Daniel Brokvist, Robin Jansson, Rasmus Ericsson, Sebastian Werner-Koning, Mikael Danielsson och Erik Jansson (ny från SK Örnen).

Centrar: Jesper Karlsson, Erik Toivanen, Alexander Bergström och Johan Jonasson.

Forwards: Pontus Gustavsson, Marcus Hedlund, Lucas Söderström, Anders Skoog, Albin Rååd, David Andersson, Jacob Karlsson och Daniel Bjord (ny från Filipstad IBK).

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.