Hoppa till huvudinnehållet

Målvakten stannar – Helltons trupp kan vara klar

Publicerad:
Nathalie Fernandez Nilsson fortsätter i Hellton.
Nathalie Fernandez Nilsson fortsätter i Hellton. Foto: Per Söderberg

Nu står det helt klart att målvakten Nathalie Fernandez Nilsson stannar en säsong till i Hellton.

Och därmed är truppen i stort sett spikad – men ett utländskt nyförvärv kan tillkomma.

– Vi är relativt nöjda, säger Sören Borgström, sportchef och nyligen omvald ordförande i klubben.

VF-sporten kunde förra veckan berätta att nyckelspelarna Emmy Hollsten Skogman och Nathalie Fernandez Nilsson var på väg att förlänga sina kontrakt.

Uppgifter: Hellton förlänger med duo

Nu är det helt klart.

I fredags stod det klart att mittsexan Hollsten Skogman skrivit på ett nytt kontrakt och på måndagen var det Fernandez Nilssons tur.

”Nathalie har erfarenheter av elitspel i dessutom har hon storleken och spelförståelsen för att bli en riktigt bra målvakt. Ett stort plus är hennes kvalité på utkast i kontringarna, som bidrar till många lätta mål för laget. Nathalie har varit en stor trygghet bakom vårt försvar och varit väldigt stabil de två säsongerna hon spelat i Hellton. Vi hoppas nu kunna fin slipa på detaljer för få ännu mer utdelning på målvakts- och kontringsspel i årets serie”, skriver Hellton i ett pressmeddelande.

Målvakten är den sista ur förra säsongens trupp som förnyar kontraktet.

Spelarna som lämnar är Ida Holm, till Skara i SHE, samt målvakten Amanda Mouchard och högernian Moa Henriksson som båda valde att inte förlänga sina kontrakt.

Hellton för diskussioner med en finsk högernia som kan bli enda nyförvärvet inför nästa säsong.

– Vi hoppas på ett positivt svar men inget är klart. Vi skulle behöva en spetsspelare men det är inte lätt att hitta dem, de flesta är uppbokade, säger Sören Borgström.

Truppen nästan spikad

I stort sett är truppen spikad nu.

– Vi hade 21 spelare i truppen förra säsongen men nöjer oss nog med 18 nu. Samtidigt beror det helt på vad som dyker upp.

Hellton har som vanligt haft provträningar där potentiella nyförvärv har testats.

– Men det har inte fallit väl ut i år. Vi hade två spelare på gång men de valde att tacka nej till slut.

Hur tycker du att truppen ser ut?

– Vi är ändå nöjda. Vi har en ung trupp som ändå har skaffat sig rutin i allsvenskan nu. Vi får se hur långt det kan räcka.

Omvald som ordförande

Förra veckan höll för övrigt Hellton årsmöte och det blev en snabb historia.

– Det var avklarat på 20 minuter, säger Borgström.

Han valdes om som ordförande och styrelsen i övrigt förblir intakt. Styrelsen besår i övrigt av Anne Halldin, Maria Gröndahl, Hanna Åkerstedt, Jessika Lundgren, Kjell Björnstad, Per Carlsson, Carl-Magnus Eriksson och Peter Bäckstrand.

– Jag är väldigt nöjd med att få vara kvar som ordförande, det är ett gôtt gäng att jobba med. Men jag tar ett år i taget nu, jag var lite tveksam till att ha båda rollerna, både i sportgruppen och som ordförande. Nästa år kanske jag släpper någon av dem, säger Sören Borgström.

Ekonomiskt gjorde en Hellton en mindre förlust det gångna verksamhetsåret.

– Det var en liten, liten minuspost men sett över tid ser det bra ut för oss. Det är dyrt att driva ett elitlag som har långa resor men det är absolut ingen fara ekonomiskt, bedyrar Sören Borgström.

Artikeltaggar

Emmy Hollsten SkogmanHandbollIda HolmIF HelltonMoa HenrikssonNathalie Fernandez NilssonSören Borgström

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.