• idag
  27 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -5°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Det kokta (val)fläsket är stekt!

Insändare
PUBLICERAD:
Hammarš,Skoghall.
Foto: Peter Bäcker, Peter BŠcker
Hammarösamverkan greppar inte längre bara efter halmstrån, nu har man tagit till storsläggan, SM-guld i skattehöjning – man tar sig pannan!

Skattesmällen hade förmodligen kunnat lindras om inte stoltheten fått stå i första rummet.

Överraskningarnas tid verkar inte vara förbi. Kommunens ekonomi verkar vara i fritt fall.

Vi kommuninvånare är förda bakom ljuset av våra förtroendevalda.

Inför valet försökte man slå blå dunster i väljarnas ögon, det bullades upp stort på faten och som vanligt bjöd man med armbågarna. Det var en strid på kniven för att komma åt makten, men när ruset lagt sig hann den bistra verkligheten ikapp.

Sittande kvintett tvår sina händer och skyller allt på det tidigare sosse-ledda styret – den oskicklige smeden klandrar järnet.

Visst kan jag hålla med om att det barkade åt skogen. Men... var fanns oppositionen när de felaktiga besluten togs eller när obekväma, men ack så nödvändiga, åtgärderna sopades under mattan istället för att tas tag i,Sögs ni med i jetströmmen eller satt ni i fikarummet med fingrarna i kakburken och väntade på den stora kraschen så att ni skulle få ta över? Borde ni inte ha reagerat och agerat? En väl fungerande opposition är oerhört viktig i en demokrati och här anser jag att det brustit. Så... den skitiga duken ni pratar om anser jag att ni hjälpt till att fläcka ner. Och att ni skulle vara så omedvetna om det kritiska läget när ni tillträdde det köper jag inte.

Sedan ska det inte stickas under stol med att en i ert gäng har varit högst pådrivande och aktiv i dansen kring den gyllene kalven, hon har med spenderbyxorna på och tydligen utan tanke på planering och beredskap bränt ljuset i båda ändarna.

Att likt ett rö fladdra med dit vindarna blåser och agera som en åsna mellan två hötappar inger inte heller något större förtroende. Är det kanske dags att lämna över rorpinnen till någon med bättre omdöme?

Nu gäller det att sätta kommunen på fötter igen. Tvätta den solkiga duken och övrig byk, lyft er själva i håret och få till lite verkstad. När ni inledde er sejour visade ni prov på driftighet genom att omgående kraftigt höja era egna arvoden, visa nu samma go när det gäller att rädda det sjunkande skeppet!

Aina Carlhed

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.