BIK:s sista värvning

Ishockey
PUBLICERAD:
August Gunnarsson, 23, blev BIK Karlskogas sista värvning inför kommande säsong.

Gunnarsson lämnade moderklubben Örebro för Färjestad inför gymnasiestarten och coachades där av BIK:s sportchef Thomas Fröberg i superelit.

Nu, efter tre raka säsonger i Vita Hästen, återförenas Fröberg och Gunnarsson i BIK. Parterna har skrivit ett tvåårskontrakt.

– August är en av de mest skickliga spelarna jag har tränat, han är användbar som både center och ytterforward men tanken är att han ska spela center hos oss. Får August bara vara hel och skadefri kommer han att bli otroligt nyttig. Nu är truppen satt och vi känner oss väldigt tillfreds med laget vi ställer på isen i augusti, säger sportchefen Thomas Fröberg till bikkarlskoga.se.

August Gunnarsson, som är lillebror till nyblivne Stanley Cup-mästaren Carl Gunnarsson, gjorde inklusive slutspel 50 poäng på 114 matcher på tre säsonger i Vita Hästen.

– Jag har höga förväntningar på säsongen, på både mig och BIK. Jag vet vad jag själv kan och sen vet jag även vad klubben är kapabel till samt vilka mål föreningen har, säger August Gunnarsson till klubbens hemsida.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.