Mimmi Larsson fick göra VM-debut

Sport
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Mimmi Larsson har gjort sina första minuter i ett världsmästerskap.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Det blev ingen speltid i öppningsmatchen mot Chile. Men i den andra gruppspelsmatchen mot Thailand fick Torsbytjejen Mimmi Larsson hoppa in i den 77:e minuten och där med göra VM-debut.

Vid ställningen 3–0 till Sverige började Mimmi Larsson värma upp intensivt. I den 77:e matchminuten var det så dags för värmländskan att få göra sina första spelminuter i ett världsmästerskap. Larsson byttes in till förmån för Anna Anvegård men kom aldrig till några större målchanser framåt. Dock borde kanske 25-åringen ha fått bollen serverad när hon störtade mot mål i en kontring. Olivia Schough hade ett ypperligt tillfälle att spela Larsson från sin vänsterkant strax innanför straffområdet men valde i stället att avsluta själv – utanför. Både Mimmi Larsson och Madelen Janogy var i princip fria och gestikulerade efteråt att en passning vore det bästa alternativet.

Sverige vann ändå matchen med 5–1 och är där med klart för åttondelsfinal. Och för Mimmi Larssons del gick en flickdröm i uppfyllelse. När VF-sporten nådde Torsbyprodukten innan mästerskapet vågade hon inte hoppas på någon större speltid i en tuff konkurrenssituation.

– Jag ska bara se till att vara fokuserad, bidra med det som jag är bra på och göra mitt yttersta. Jag känner att jag har utvecklats jämfört med EM senast, sa Larsson då.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.