Peter Morén och David Shutrick - Som gjorda för varandra

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Peter Morén och David Shutrick.
Foto: Martin Hedman
“Det är skickligt gitarrspel som lyfter plattan, både elgitarr och akustiskt, med oväntade melodier och vändningar.”

Pop

Peter Morén och David Shutrick

En åldrande befolkning
(Startracks)

När David Shutrick slog sig ihop med Peter Morén (från Peter, Bjorn & John) hade de lätt att hitta stilen och sin gemensamma röst. Resultatet är en eftertänksam medelåldersångest som gör sig bra i lättillgängliga strofer, ett slags indieschlager med starka inslag av vispop. Naiva texter om att oroa sig för framtiden, vara förälder och våga leva, ungefär.

Materialet är välproducerat med en ren och klar ljudbild och fokus på starka stämmor. De båda sångrösterna är faktiskt som gjorda för varandra. Flöjt och congas gästar behagligt på ett par låtar men det är skickligt gitarrspel som lyfter plattan, både elgitarr och akustiskt, med oväntade melodier och vändningar.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.