• idag
  27 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -5°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hur okunnig får man vara?

Insändare
PUBLICERAD:
Bosse Henriksson (M).
Foto: Håkan Strandman
I tidningen den 11/6 kan man läsa att Hammarö chockhöjer skatten. Många har insett att det var nödvändigt för länge sedan. Äntligen har även Hammarösamverkan förstått – tyvärr för sent!

Det råder heller inga tvivel om att ansvaret för den uppkomna situationen ligger hos alla politiska partier. Ansvaret är olika stort beroende på fråga. Socialdemokraterna får ta ett stort ansvar för felsatsningen på Sätterstrand och Hammarösamverkan när det gäller skolstrukturen. När det gäller skolan har MP fått fria händer som det verkar. Det är beklämmande att egenintressen och valtaktik har fått styra. Vilka flera fel som har begåtts, har jag beskrivit i flera insändare och debattartiklar i både NWT och VF. Det jag reagerar emot nu är när Bosse Henriksson (M) enligt tidningen säger att han inte förstod hur allvarligt läget var:

"När vi tillträdde i höstas var i alla fall inte jag medveten om vidden av problematiken".

Han har varit oppositionsledare och suttit i kommunstyrelsens arbetsutskott hela förra mandatperioden med två fasta arvoden för att få tid för att vara insatt i just de frågorna . Om Henriksson inte förstod kunde han väl ha sökt stöd och hjälp av Margareta Ivarsson som återigen lyckats klamra sig fast vid makten. Hon var ju även en del av den tidigare majoriteten.

Det är tyvärr inte första gången som Henriksson visar en häpnadsväckande okunnighet. Jag har hört honom stå och säga i fullmäktige att Hammarö har en likvärdig skola. Då blir det inga bra skolbeslut. Det senaste är att man nu vill minska det socioekonomiska stödet för barn med särskilda behov i förskolan. Ingen kommun har en likvärdig skola. Det är på grund av uttalanden av det slaget och sparförslag som drabbar de som bäst behöver stöd, som det blir tydligt varför skolan måste förstatligas.

Bosse Henriksson, du har verkligen hamnat med skägget i brevlådan! Skall du komma loss är det inte med hjälp av politiska vildar. Du sitter så fast att du måste be Per Aspengren (S) om hjälp! Det skulle Hammarö tjäna på!

Lars Westling i Skoghall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.