• idag
  29 maj
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Gyllene tider - Som ett halvhjärtat fästingbett i juli

Skivor
PUBLICERAD:
Per Gessle.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
“Låt det vara slut nu. På riktigt.”

Pop

Gyllene tider

Samma skrot och korn
(Cosmos music)

I framtiden, låt oss säga år 2067, lär Göran Fritzons slitna Farfisaorgel och Gessles hårt spända stämband gå att beskåda i varsin hedersmonter på ett museum för betydelsefulla svenska ljud, mellan ett modem och en telefonkiosks-klyka. Men äran kommer knappast från någonting bandet gjort efter 1996.

På det som Gyllene tider lovar är deras sista album, sticker harmlösa "Här kommer alla känslorna"-uppföljaren "Vid hennes sida" ut som särskilt trallvänlig, likaså singeln "Jag drömde att jag mötte fluortanten" – i övrigt är det här en trött samling tonsatt mellanstadiepoesi, ungefär lika inspirerande som ett halvhjärtat fästingbett i juli. Låt det vara slut nu. På riktigt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.