Drömbeskedet: Rallyt säkrar nytt avtal

Rally
PUBLICERAD:
Pontus Tidemand i samband med årets upplaga av Svenska rallyt.
Foto: Håkan Strandman
Förhandlingarna har varit långa och hårda.
Men nu kommer drömbeskedet för alla rallyfans: Svenska rallyt stannar i Värmland i ytterligare tre år.
"Vår ambition har hela tiden varit att teckna ett nytt treårsavtal och nu är vi äntligen där", säger rallyts vd Glenn Olsson.

I samband med årets VM-deltävling löpte det tidigare treårsavtalet ut och länge har det varit ovisst om hur framtiden skulle se ut.

Att det skulle bli rally i de värmländska och norska skogarna även 2020 har det inte funnits något större tvivel om – men skulle rallyt lyckas teckna ett avtal längre än på ett år?

Svaret är alltså ja.

Treårskontraktet är klart och nu lever Svenska rallyt vidare i VM minst fram till och med 2022.

"Att världens bästa sportkanal SVT redan köpt de nationella rättigheterna för rally-VM fram till 2021 placerar oss i finrummet exponeringsmässigt och var en viktig faktor för att våga ta steget och göra klart affären. Den ökande konkurrensen om platser i VM-kalendern återspeglar sig i avgifterna och våra kostnader kommer att fortsätta öka stadigt de kommande åren. Vi har en stor utmaning framför oss för att finansiera arrangemangen, säger Glenn Olsson, vd för Svenska rallyt, i ett uttalande.

WRC Promoters vd Oliver Ciesla välkomnar ett fortsatt samarbete med Svenska rallyt.

"Jag är väldigt nöjd över att vi har nått en överenskommelse där rally-VM fortsätter att återkomma till Sverige och Norge. Kombinationen av dynamiska WRC-bilar och moln av uppriven snö ger spektakulära actionbilder och unika sportsliga utmaningar till WRC. Värmland har visat sig vara en utmärkt värdregion och vi uppskattar verkligen den support som finns för rally-VM både från fans och media i Sverige", säger Ciesla.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.