Polisen stoppade 47 påverkade förare

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen genomförde en nationell trafikinsats med inriktning alkohol eller droger förra veckan.
I region Bergslagen genomfördes totalt 4921 alkoholutandningsprov. 47 av dessa klarade inte testen.
Polisen i region Bergslagen genomförde en en större insats förra veckan med fokus på alkohol och droger.
Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

– Alla medarbetare i regionen har gjort ett mycket bra arbete under veckan där de arbetat efter de metoder som finns i vår trafikstrategi. Trafiksäkerhetsarbetet på väg visar att det inte bara är drog- eller alkoholpåverkade förare eller de som bryter mot hastighets bestämmelser som stoppas, utan att även annan brottslighet uppdagas, säger Leif Svensson, chef för polisregionens trafiksektion, i ett pressmeddelande.

Resultat av trafikvecka i Bergslagen den 3-9 juni 2019

• 4921 alkoholutandningsprov genomfördes

• 25 alkoholpåverkade förare rapporterades

• 22 misstänkt drogpåverkade förare rapporterades

• 1 efterlyst person kunde omhändertas

• 3 stölder uppdagades

• 26 anmälda narkotikabrott

Källa: Polisen

För att öka polisens synlighet och närvaro i trafiken har polisregion Bergslagen (Örebro, Värmland och Dalarna) arbetat med en metod där de genomfört ett stort antal kortare trafikkontroller som har varit utspridda på flera platser.

– Vi har också arbetat med riktade trafikkontroller på platser där vi genom underrättelser och tips från allmänheten vet att det finns personer som kör berusade, säger Leif Svensson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.