• söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  21°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Klart: Wikstrand lämnar FBK för KHL

Ishockey
PUBLICERAD:
Mikael Wikstrand lämnar Färjestad för spel i AK Bars Kazan i KHL.
Det blev klart under torsdagen.
– En liten dröm som går i uppfyllelse, säger Wikstrand, på FBK:s hemsida.
Mikael Wikstrand lämnar Färjestad för spel i AK Bars Kazan.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Att Wikstrand har varit på väg bort från Färjestad har inte varit en hemlighet och nu köper AK Bars Kazan loss Wikstrand som hade ett år kvar på kontraktet med FBK.

– Micke har själv velat göra den här flytten och det har tidigare varit en del rykten om detta. Under helgen och dagarna efter har allt tagit fart och vi har fått ett bud som vi har accepterat, säger General manager Peter Jakobsson.

Jakobsson vill inte gå in på vilka summor det handlar om.

– Såklart inte optimalt att tappa en spelare av Mickes kaliber, men vi som förening har valt att inte stå i vägen för Mickes önskan. Hur affären sen ser ut och vilka belopp det rör sig om är inget jag vill kommentera. Det är en affärsuppgörelse och de siffrorna behåller vi för oss själva. Men vi är nöjda med affären.

– Det är en liten dröm som går i uppfyllelse. Att få möjligheten att spela för någon av de riktigt stora klubbarna i KHL är ju få förunnat och jag ser fram emot äventyret, säger han.

Wikstrand passar samtidigt på att tacka för sin tid i Färjestad:

– Den kommer alltid att finnas där. Klubben gjorde ett jättejobb när jag kunde komma hem och jag har alltid åkt till arenan med ett leende på läpparna. Karlstad har blivit ett hem för mig och min familj och jag hoppas att någongång kunna få komma tillbaka till Färjestad, för mina år här har satt sina spår i min själ. Jag vill passa på att tacka alla fans, partners och all övrig personal för de här åren. Ni har varit fantastiska och jag hoppas på ett återseende i framtiden.

Mikael Wikstrands kontrakt med AK Bars Kazan sträcker sig över två år.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.