Regnbågar, fotbollar och bajs på kalas

Krönikor
PUBLICERAD:

Trots att blott en vecka har gått föll det sig så att jag återigen sitter här och krystar ur mig några gomorronrader. Men för prick fyra år sedan krystade jag ut något helt annat – nämligen vårt första barn.

Det är svårt att förstå att personen som så sent som i förrgår deklarerade att anledningen till att han inte ville äta sin middag var att han inte ville växa och bli vuxen – är densamma som kom till världen timmarna efter att jag fick lapa min första sommarsol 2015.

Som den lyhörda förälder jag anser mig vara, kommer givetvis det stundande kalasfikat inspireras av hans favoritsaker: regnbågar, fotbollar och bajs.

En annan som fyller år i dag är Karlstads stifts biskop Sören Dalevi och mer om honom finns att läsa i dagens tidning. Hans födelsedagsfika är nog dock mer städat.

Och för er som undrat hur det egentligen har gått med den där häcken jag ältade i en tidigare krönika kan jag glädjande nog berätta att den är på plats. Jag är nu också väl medveten om nackdelen med att bo på ett berg...

Dessutom har trädäcket på framsidan fått en snitsig spaljévägg med hjälp av inhyrd arbetskraft från Kramfors. Tack, pappa!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.