Hon sjunger på förfesten till Dylan-konserten

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Isabella Lundgren.
Foto: Pressbild
Den värmländska jazzartisten Isabella Lundgren tar sig an Bob Dylans låtkatalog under den officiella festen innan hans konsert i Karlstad den 30 juni.

I ett pressmeddelande berättar Isabella Lundgren att hon förälskade sig i Bob Dylans musik och poesi som 16-åring. Efter gymnasieåren flyttade hon till New York där hon kom att studera och uppträda under fyra år.

“Man kan undra varför någon, likt jag själv, är dum nog att ta sig an en av musikhistoriens största ikoners alster, eftersom att göra det bättre än han gjort det, är en omöjlighet. Att göra det annorlunda däremot, det är en möjlighet”, säger hon.

Isabella Lundgren skivdebuterade 2012 och 2014 kom hennes hyllade album “Somehow Life Got In The Way”, som Lundgren tilldelades Orkesterjournalens pris Gyllene skivan för. Hon har även ärats med Jazzkatten (2015) och Monica Zetterlund-stipendiet (2017).

Konserten och förfesten äger rum på Arenan i Karlstad. Bob Dylan uppträder på Karlstad CCC.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.