Anton Annersand på hemmaplan igen

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det insomnade Karlstadsbandet Molotov Jives frontman Anton Annersand släppte tidigare i år sitt debutalbum. Nu står det klart att Annersand, som sedan många år bor i Stockholm, gör en konsert i Karlstad i höst. Närmare bestämt på Bar Teatral den 21 september.

I ett pressmeddelande beskriver Anton Annersand sin skiva såhär:

"Som soloartist har jag kunnat göra den skiva jag själv skulle vilja lyssna på. Koka ner allt jag tycker är viktigt till en svensk indieplatta i shoegazeskrud. Låta det ta tid och låta musiken växa ibland. Låta melodierna vara direkta när det behövs. Jag ville skriva om obekväma ämnen. Det finns låtar om svartsjuka, abort, droger, alienation men också om kärlek och att våga drömma i en cynisk tid. Simmande i elektriskt sprakande reverb.“

Molotov Jive hann släppa tre album och göra flera turnéer i Europa, bland annat tillsammans med Sugarplum Fairy, innan kvartetten upplöstes 2013.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.