Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Hellton förlänger med duo

Publicerad:
Emmy Hollsten Skogman är en av två spelare som kan förlänga sitt kontrakt med Hellton.
Emmy Hollsten Skogman är en av två spelare som kan förlänga sitt kontrakt med Hellton. Foto: Lisa Olaison

IF Hellton är på väg att spika sin trupp. Enligt VF-sportens uppgifter ska Karlstadsklubben vara nära att förlänga med målvakten Nathalie Fernandez Nilsson och mittsexan Emmy Hollsten Skogman.

– Vi är muntligt överens med två spelare, säger Helltons ordförande, Sören Borgström.

Truppen börjar ta form. Och redan nu kan VF-sporten avslöja att Hellton endast är detaljer från att förlänga kontraktet med ytterligare två spelare.

Den ena är Nathalie Fernandez Nilsson, som förra säsongen var lagets förstamålvakt.

– Vi har stora förhoppningar på att hon blir kvar. Tillsammans med Lisa Karlsson kan de skapa stordåd. Vi tror mycket på de här två och jag tycker att målvaktssidan är vår styrka. Det är inte många lag i serien som har två så pass duktiga målvakter som vi har, säger Sören Borgström.

Stabil säsong

Hellton hoppas även på att mittsexan Emmy Hollsten Skogman ska sajna ett nytt kontrakt. Skogman värvades från division 2-laget Hammarö när värmländskorna spelade i SHE. Under fjolåret missade hon fem matcher på grund av ett brutet finger men kom tillbaka starkt och stod för en stabil säsong.

Nu hoppas Borgström på att 22-åringen ska bli en del av kommande års trupp.

– Hon har gjort en bra säsong. Med tanke på att hon kom från division 2 till SHE så har hon gjort en bra resa över tid. När hon är helt frisk så är hon fruktansvärt duktig. Hon är bra framåt när det stämmer och bakåt är det nog ingen som kliver förbi henne. En kraftig och stark mittsexa som vi har stor nytta av. Vi hoppas såklart på att skriva ett nytt avtal med henne.

Hur hoppfull är du kring att båda skriver på?

– Väldigt. De har velat avvakta för att se hur organisationen och ledarstaben ser ut. Nu när Mats (Gusen Gustafsson) kommit in som assisterande tränaren så har de varit positiva.

Hellton hoppas även på att spetsa till truppen med en utländsk niometersspelare. Efter att ha tappat Ida Holm till Skara HF kan en ersättare vara på väg i form av en finsk landslagsspelare.

– Vi har en vänsterhänt högernia på gång. Det pågår just nu förhandlingar, men inget är klart. Vi hoppas på att sy ihop det sista, då ser det hyfsat bra ut i truppen.

Artikeltaggar

Emmy Hollsten SkogmanHandbollIF HelltonLisa KarlssonNathalie Fernandez NilssonSören Borgström

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.