Förre FBK-backen till division 1

Ishockey
PUBLICERAD:
Hugo Enock flyttar till Hudiksvall.
Foto: Nisse Schmidt /TT
Hugo Enock fortsätter sin hockeykarriär i Hudiksvall. 21-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med division 1-toppklubben.

Karlskogasonen Hugo Enock fick inget förnyat kontrakt efter att Leksand avancerade till SHL. Värmlänningen som precis sadlat om från back till forward kom till dalalaget i slutet av oktober på ett try out-kontrakt och imponerade så pass mycket på GM Thomas Johansson att han fick vara kvar resten av säsongen.

Andra året i rad

Den förre Färjestadsbacken fick vara med om en häftig resa i Dalarna. Leksand tog revansch på Mora efter kvalförlusten förra året och är tillbaka i SHL. För Hugo Enocks del var detta andra året i rad som han var med och tog ett lag från allsvenskan till SHL. För två år sedan var snabbskrinnaren en del av det Timrålag som slog ut Karlskrona i kvalspelet.

Men inte heller den gången fick Enock chansen att följa med till SHL. I stället testade han på lyckan i Nordamerika, men valde snabbt att bryta kontraktet och återvända till Sverige.

“Känns mycket bra”

Efter en poäng på 35 matcher i LIF tar nu den nyblivne forwarden chansen i division 1-klubben Hudiksvall.

– Jag skulle beskriva mig själv som en aggressiv hårt arbetande forward och jag känner redan några i laget. Dessutom har Hudik Hockey ett gott rykte i Hockeysverige. Så det känns mycket bra att flytta till Hudiksvall, säger Enock till klubbens hemsida.

“Hudiks” sportchef Pär Langer är nöjd över att ha knutit åt sig den vindsnabbe värmlänningen.

– Vi har fått mycket goda vitsord på Hugo från flera kontakter i hockeyallsvenskan. Han omskolades från back till forward under slutet av förra säsongen i Leksand och kommer bidra med mycket fart och fläkt.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.