Är jag för ung för boule?

Krönikor
PUBLICERAD:
Är det någon åldersgräns för att få spela boule? Det verkar vara populärt bland seniorer, lagom motion då. Jag har nyligen fyllt 50 år och har redan börjat spela det. Är det kriminellt? Det är i alla fall kul.

På vår camping ordnas bouleturneringar sedan ett par år. Därför har vi köpt in ett eget bouleset. Turneringarna brukar ha med någon flaska dryckjom i pris. Det gör segern ännu mer hägrande.

Jag befinner mig därför i hårdträning i boule, inte höghöjdsträning än. Om jag börjar nu borde jag vara proffs till pensionsåldern som då antagligen är vid 80 år.

Det är mycket prestige i vårt spel. Jag har hittills spelat två gånger mot min fru. Den första vann hon med 15-3. Men det skulle jag aldrig i livet erkänna offentligt. Jag lovar skärpning från min sida till nästa gång.

Varför tycker jag då boule är så kul? Jag gillar saker som inte bara kräver fysik utan även, och framför allt, teknik och strategi.

I unga år spelade jag mycket curling ett tag, på amatörnivå. Det här påminner mycket om det. Det kräver inte bara att man jobbar upp en bra teknik. Det kräver också att man jobbar strategiskt under hela omgången och inte tappa fokus.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.