They Owe Us - Något eget och innerligt

Skivor
PUBLICERAD:
They Owe Us.
Foto: Pressbild
“Till skillnad från mycket annat som verkar alstrats av hypomani är den här hybrisbubblan ganska fantastisk.”

Elektropop

They Owe Us

Broken English & Sad Serenades
(One-RPM/Bengans/Klang-förlaget)

Rane och Kris träffades på en ölindränkt fest och innan den var över hade de hunnit bildat duo. Gemenskapen i utanförskap och kärleken till både synth och 60-talspop gjorde att det bara sa klick och deras debut kommer nu med 13 låtar rakt plockade från deras backstory; trasig elektronisk skevhet och melodiös melankoli.

Till skillnad från mycket annat som verkar alstrats av hypomani är den här hybrisbubblan ganska fantastisk. Några sävliga stycken hade, för krispighetens skull, kunnat ha lämnats på klippgolvet men när låtar som ”Heavily Distorted Nightmares” och ”Broken English & Sad Serenades” gör något så eget och innerligt av väl utvalda delar i musikbiblioteket väger det upp.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.