• tisdag
  4 aug
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  4 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.4 mm
 • torsdag
  6 aug
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Sjung om studentens lyckliga dag

Krönikor
PUBLICERAD:
Jag och mina kollegor hade både privilegiet och mardrömmen att få bevittna årets studenter i Karlstad åka på olika flak längs med Östra Torggatan under onsdagen.

Privilegiet för att glädjen och lyckan hos studenter är oslagbar – mardröm för att deras musik dundrade så högt på vår lilla redaktion så fönsterrutorna skallrade och likaså mitt hjärntrötta huvud, vilket gjorde att jag fick lägga mig nere i källaren en sväng för att bli människa igen.

Men när vi satt och dinglade med benen på vår lilla balkong och bevittnade de fina prydda flaken började våra egna minnen väckas till liv. Jag tog studenten för tio år sedan, "då var de här bara nio år", skrattade jag. En annan kollega bet ihop, tittade surt på mig och muttrade att det var nästan tjugo år sedan han sprang ut. En tredje instämde "de var inte ens födda när jag tog studenten!" Den fjärde satte betyg på de olika banderollernas skrift på sociala medier.

Traditionsenligt

Vidare diskuterades traditioner. I Mariestad, där jag gick, var alkohol förbjudet på flaken, vilket möttes av stora protester då. Min något äldre kollega berättade däremot att de inte hade flak över huvud taget på hans student.

Så mitt i allt firande blev det en fin tillbakablick på det som varit och visst är det ändå lite häftigt med traditioner och vilka olika minnen alla tar med sig? Har ni själva något minnesvärt att dela med er av? Hör gärna av er!

Avslutningsvis vill jag bara säga ett stort grattis studenter – välkommen till vuxenlivet och hoppas att det går väl för er med drömmar och mål.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.