Peter Perrett - Inga nya ess i rockärmen

Skivor
PUBLICERAD:
“Frontfiguren från inflytelserika 70-talsbandet The Only Ones har, efter att han försvann in i ett 20-årigt drogmissbruk, dragit igång en solokarriär. Här är andra skivan på två år och Perrett är återigen backad av sina söner på gitarr och bas.

Indierock

Peter Perrett

Humanworld
(Domino/Playground)

Förväntningarna är kanske inte jättehöga. Och den nyskapande låtskrivarstilen som var med och lade grunden för dagens alternativa rock är nog inget man bara plockar fram ur rockärmen. Vi får en ordinär rockplatta där alla låtar är uppbyggda ungefär likadant, med fokus på tuff gitarr och berättande sång. Det handlar om hopp och uppgivenhet. Kärlek beskrivs som en sjukdom, en karusell, en tjuv som stjäl ditt hjärta och texternas dubbeltydighet undgår nog ingen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.