Mavis Staples - Sjunger direkt i ditt inneröra

Skivor
PUBLICERAD:
Mavis Staples.
Foto: Willy Sanjuan
De Jeff Tweedy-producerade albumen i all ära, men nog känns det som om Mavis Staples hittat det exakta uttrycket när Ben Harper tagit över jobbet på hennes nya album.

Gospelsoul

Mavis Staples

We Get By
(Anti/Playground)

Ackompanjerad av en kvartett, med den fine gitarristen Rick Holmstrom som soundchef, lutar sig Staples framåt och sjunger direkt i ditt inneröra, utan några trick, med en erfarenhet och övertygelse om människans godhet som fortfarande är obruten.

Musikaliskt för det tankarna till den gospel och soul som hon grundlade tillsammans med pappa Pops i Staple Singers, och som känns gjorda med klassikern ”People get ready” svävande i kontrollrummet. Övertygande utan att behöva höja rösten.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.