Karin Broos får kunglig medalj

Konst
PUBLICERAD:
Karin Broos.
Foto: VF Arkiv

Nu på måndag tar den värmländska konstnären Karin Broos emot en kunglig medalj vid en ceremoni på Kungliga slottet i Stockholm. Karin Broos får H.M. Konungens medalj av 5:e storleken i högblått band "för betydande insatser som bildkonstnär".

VF har tidigare berättat att operasångaren Erland Hagegård förlänas med medaljen Litteris et Artibus som delas ut för "framstående konstnärliga insatser inom främst musik, scenisk framställning och litteratur". Även Hagegård får ta emot sin medalj vid måndagens ceremoni.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.