Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken körde över Kvarnsveden

Publicerad:
Mallbacken fick fira tre gånger om hemma på Strandvallen.
Mallbacken fick fira tre gånger om hemma på Strandvallen. Foto: Olle Persson

Mallbacken tog under torsdagen tre nya poäng när laget gästades av Kvarnsveden. Matchen slutade 3–0 (1–0) med mersmak för hemmalaget.

– En kanonmatch från vår sida och vi hade bud på mer, säger tränaren Filip Rinstad.

Efter en trevande inledning i Elitettan har Mallbacken börjat samla poäng. Offensiven har vaknat till ordentligt och 1–0-ledningen i paus var i underkant.

Mallbacken tryckte på framåt och Kvarnsveden hade svårt att etablera något eget spel. Susanne Skålberg ordnade matchens första mål efter 19 minuter.

– Vi förstörde deras matchplan genom vårt sätt att spela. Kvarnsveden lyckades skapa ett friläge, men annars hade vi väldigt bra koll, säger Filip Rinstad.

Bekväm seger

Hemmaspelarna var steget före gästerna under 90 minuter.
Hemmaspelarna var steget före gästerna under 90 minuter. Foto: Olle Persson

Sherifatu Sumaila fyllde på till 2–0 efter en timme och Emma Sahlström stängde matchen helt med sex minuter kvar. Mellan målen hann värmländskorna också med två ramträffar i en segermatch som lovar gott inför fortsättningen.

– När vi sätter våra chanser är vi såhär bra. Tidigare har vi skapat en del, men haft svårt att omsätta chanserna i mål.

Det var dock inte bara anfallsspelet som imponerade hemma på Strandvallen.

Defensiven fungerade i det närmaste fläckfritt under 90 minuter.

– Vi var väldigt synkade i försvaret. Stundtals såg det nästan ut som en dansuppvisning när alla gjorde rätt saker.

Lämnat bottenträsket

Mallbacken ligger nu nia i tabellen efter tio omgångar och har skaffat sig fyra poängs marginal till nedflyttningsstrecket. Redan på söndag väntar ny match borta mot Kalmar, den femte på 14 dagar.

– Det är tufft matchande nu, men det är bara att utvärdera vilka som är fräschast inför varje match och ta ut det bästa laget för dagen.

Blickar ni uppåt i tabellen nu efter att ha lämnat de nedre regionerna?

– Vi satte oss i en lite onödig sits från början. Nu tar vi match för match och siktar på bra prestationer, sedan får vi se vart det räcker.

Artikeltaggar

Emma SahlströmFilip RinstadFotbollMallbackens IFSherifatu SumailaSusanne Skålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.