Blomsterkonstnär på Långban Moderna

Konst
PUBLICERAD:
Gunnar Kaj.
Foto: Pressbild
Blomsterkonstnären Gunnar Kaj är sommarens utställare på Långban Moderna norr om Filipstad. På lördag är det vernissage för "Berg, blomma, gruva, grönska", en utställning om "naturens och platsens förgänglighet".

Gunnar Kaj har utställningar på bland annat Thielska galleriet, Drottningholm, Fredriksdals och Sofiero slott bakom sig. Under 14 år ansvarade han för blomsterarrangemangen för Nobelbanketten i Stockholms stadshus. Genom åren har han även haft en rad prestigefyllda uppdrag utomlands.

Vid sidan av sina utställningar håller Gunnar Kaj föredrag om sin syn på blommor och sitt arbete. Han har även gjort böckerna "Låt det blomma! - om Nobelblommor och annat vildvuxet" samt "Blommande rum - inspiration och idéer för ett levande hem". Bor och verkar gör Gunnar Kaj i Hallboda nära Vätö i Norrtälje kommun.

I utställningen "Berg, blomma, gruva, grönska" skildrar enligt ett pressmeddelande från Värmlands museum Gunnar Kaj "naturens förgänglighet speglad i brukssamhällets förutsättningar och material".

Vernissagen på Långban Moderna i Långbans gruv- och kulturby startar klockan 13.00 på lördag. Utställningen står sedan kvar till och med den 25 augusti.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.