Hoppa till huvudinnehållet

Mallbacken måste hitta målformen

Publicerad:
Filip Rinstad hoppas att målskyttet lossnar för Mallbacken.
Filip Rinstad hoppas att målskyttet lossnar för Mallbacken. Foto: Jeanette Dahlström

Nio matcher spelade, elva mål gjorda, elva insläppta.

Det råder inget tvivel om vad Mallbacken måste vässa för att få laget att lyfta.

– Det kommer att lossna, säger tränaren Filip Rinstad.

Mallbacken har haft en oväntat tuff start i Elitettan och parkerar med sina åtta inspelade poäng strax ovanför nedflyttningsstrecket.

På nationaldagen hoppas Filip Rinstad att laget visar sig från sin bästa sida på Strandvallen när Kvarnsveden gästar.

– Börjar vi sätta målchanserna kommer det att lossna rejält för oss. I början skapade vi inte tillräckligt men det gör vi nu och då kommer utdelningen förr eller senare, säger han.

Mallbacken satte inte chanserna

Irvina Bajramovic och Sherifatu Sumaila har inte kommit igång i den utsträckning som behövs ännu men det finns anledningar till det. Bajramovic var skadad och missade två matcher och har därefter bara kunnat göra inhopp i de två senaste matcherna. Sumaila anlände först den 9 maj och är fortfarande lite matchotränad.

– De kommer bara bli bättre och bättre.

Tufft schema

Matchen mot Kvarnsveden blir den fjärde av fem inom loppet av 14 dagar för Mallbacken. Ett stentufft schema.

– Det är lite märkligt att det är så komprimerat, verkligen i tuffaste laget, säger Rinstad vars lag möter Kalmar borta på söndag.

Noterbart inför torsdagens match är att Mallbacken aldrig har förlorat hemma på Strandvallen mot Kvarnsveden, det blev 3–0 till hemmalaget 2014 och 3–1 förra året. För att det ska bli tredje raka krävs att Mallbacken får stopp på Tewma Chawinga som har gjort 13 av gästernas 20 mål hittills.

– Hon är otroligt bra, nästan en fuskspelare. En sån som man gör själv och ger 99 i alla kategorier på Fifa, säger Filip Rinstad och skrattar.

– Självklart blir det fokus på att försöka stoppa henne.

I Mallbacken saknas endast Emmie Johansson.

Artikeltaggar

Emmie JohanssonFilip RinstadFotbollIrvina BajramovicMallbackens IFSherifatu Sumaila

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.