Greger Artursson lämnar FBK

Ishockey
PUBLICERAD:
Greger Artursson (till höger) lämnar FBK.
Foto: Mikael Lindblom
Greger Artursson lämnar Färjestad efter två år som huvudansvarig för junior- och ungdom.
– Ett beslut som är taget i samförstånd med föreningen, säger han till klubbens hemsida.

Det är ännu inte klart vad Artursson kommer att syssla med i framtiden:

– Jag kommer att jobba fram till augusti, men har också lovat att bistå den som kommer efter mig under en period efter det. Jag kommer ju att fortsätta springa i korridorerna framöver då jag har min son som spelar här. Jag vill ju inte släppa allt ”tjôt” som de här korridorerna bjuder på.

Guldhjälten från 1998 menar att han nu är redo för nya utmaningar.

– Inget lätt beslut, men det är ett tufft jobb där man i stort sett är standby 24 timmar om dygnet. Med det sagt så har det varit två fantastiskt roliga år där det hänt mycket och där föreningen tagit steg i vad jag tycker rätt riktning, säger Artursson.

Gregers Arturssons tjänst kommer initialt att täckas av interna lösningar.

– Vi hjälps åt framöver, men Thomas Rhodin kommer att vara den som får huvudansvaret till en början. Vi börjar så helt enkelt, så får vi se var vi landar framöver, säger General Managern Peter Jakobsson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.