Hoppa till huvudinnehållet

Fyllesparkade polis – åtalas

Publicerad:
En polis fick både skador och blåmärken efter att en 22-åring tappat det i samband med ett omhändertagande enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer).
En polis fick både skador och blåmärken efter att en 22-åring tappat det i samband med ett omhändertagande enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 22-årig man åtalades under tisdagen vid Värmlands tingsrätt för att ha sparkat en polis, försökt slå ned en annan med knytnävarna och spjärnat emot mot polisbilen i samband med ett omhändertagande på fyllan.

I slutet av september i fjol var en 22-årig man så pass påverkad av alkohol utanför en livsmedelsbutik i Säffle att en polispatrull skickades ut för att omhänderta honom. Det ville sig inte bättre än att denne satte sig till motvärn direkt.

Enligt åtalet mot 22-åringen ska han ha krängt med kroppen, vevat med armarna och spjärnat emot med fötterna mot polisbilens dörrkarm. Därefter gav han sig på en av poliserna med sparkar mot överkroppen.

Den andra polisen försökte han slå flera gånger i ansiktet med knytnävarna. Nu har han åtalats för försök och våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Mannen har erkänt att han försökt slå den förste polisen med knytnävarna, men resterande händelser minns han inte på grund av att han var för berusad, enligt honom själv.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusFörsök till våld mot tjänstemanSäfflevåld mot tjänstemanVåldsamt motståndVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.