Torsby är tredje bästa elbilskommun

Ekonomi
PUBLICERAD:
Torsby kommun fick under måndagen ta emot pris som Sveriges tredje bästa elbilskommun.

– Vi är glada att vårt arbete med bland annat utbyggnad av laddstationer över hela vår stora kommun även ger genomslag i att vi mottar pris och får uppmärksamhet på det viset, säger kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen.

Motiveringen till utmärkelsen är att Torsby “påvisar att trots att man är en landsortskommun kan gå före i omställningen mot en klimatneutral fordonsflotta.”

– Vi kommer att jobba vidare utifrån vår hållbarhetsstrategi och ser fram emot än mer verkställighet inom detta område, säger Ann-Katrin Järåsen.

Alf Larsson (C), Ann-Katrin Järåsen (S) och Jan-Anders Carlsson, vd på Näckåns energi. (arkivbild)
Foto: Daniel Olausson

Priset delades ut i Stockholm av energi- och digitaliserings-minister Anders Ygeman.

Tillsammans med företaget Näckåns energi har Torsby kommun satsat på att bygga upp laddstationer runt om i kommunen. I dag är kommunen en av Sveriges laddstationstätaste kommuner räknat per invånare.

Det är Power Circle, en intresseorganisation inom elkraftsbranschen, som tillsammans med Fortum Charge & Drive, 2030-sekretariatet och Dagens Samhälle som delar ut priset.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.