Landslagsback till Färjestads damer

Ishockey
PUBLICERAD:
Ragnhildur Kjartansdóttir
Foto: Stefan Eriksson/Färjestad BK
Färjestads damlag fortsätter att satsa.
Nu står det klart att den isländska landslagsbacken Ragnhildur Kjartansdóttir spelar för FBK kommande säsong.

Snart 19-åriga Ragnhildur Kjartansdóttir skrev på måndagen under kontraktet med FBK.

– Jag har precis gått klart skolan och har inte riktigt bestämt vad jag ska läsa vidare till. Då kom det här som ett intressant alternativ. Ett stort äventyr för mig, dels att flytta från Island, men också att komma hit till Färjestad och spela hockey på en annan nivå än den jag är van vid. Det finns bara tre rinkar på Island och bara två klubbar. Här är allt så stort och jag vet egentligen inte vad jag ska förvänta mig. Jag vet inte riktigt vad som väntar, men det ska bli spännande och se vad som händer framöver, säger Kjartansdóttir på Färjestads webbsida.

Färjestads damansvarige Bo ”Kulon” Lennartsson är hoppfull om att det har blivit en lyckoträff.

– En spännande värvning som vi tror mycket på. Hon är en av Islands mest lovande spelare så det kommer att bli intressant att se vad hon kan göra för oss, säger Lennartsson.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.