Karlstad kan prisas för jämställd idrott

Sport
PUBLICERAD:
Karlstad kan få ta emot ett hedersamt pris för sin idrottsliga jämställdhet. Från och med i år instiftar tidningen Sport & Affärer en ny utmärkelse: "Sveriges mest jämställda idrottskommun", där Karlstad är en av fem kandidater.

Juryn, som bland annat består av Angelica Lindeberg, kommersiell chef för SDHL och Anna Maria Hellborg, forskare jämställd elitidrott på Malmö Universitet, har nu tagit del av kommunernas svar och kommit fram till de fem nominerade kommunerna.

Förutom Karlstad är även Linköping, Umeå, Uppsala och Västerås nominerade till priset.

Priset delas ut under årets Professionell idrott i Karlstad den 24-25 september.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.