• idag
  3 aug
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  4 aug
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.2 mm
 • torsdag
  6 aug
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bekräftat: Det mesta var bättre förr

Krönikor
PUBLICERAD:
Tomu och Yumi och Roblox. Det är mycket nytt nu för en åldrande man.

Personerna jag nämner ovan är en populär Youtube-duo som filmar och kommenterar när de spelar onlinespelet Roblox, en gigantisk plattform där användarna själva har skapat mängder av olika spel. Mina barn är som förtrollade.

Själva spelet har jag i sak inget emot, om de spelar inom rimliga gränser. Tomu och Yumi har jag, snällt uttryckt, dock inte förstått grejen med. Hur kan man tycka att det är kul att titta på andra som spelar spel?

Men det är väl åldern, antar jag.

Jag trodde jag var en sådan som skulle lyckas hänga med ändå. Vara ”down with the kids”. Men de senaste åren har det gått fort.

Allra tydligast märker jag det inom musikens värld.

Jag har lyssnat på hiphop sedan tonåren och det är när jag lyssnar på de populäraste låtarna i dag som det slår mig att min favorit Eminem är ganska passé bland kidsen. Nu är det namn Einár, Lil Uzi Vert, och Young Thug som gäller på topplistorna när vi pratar hiphop. Eller vad den här moderna varianten nu ska kallas.

Det är bara att konstatera att det är mycket av det nya som jag inte kommer att förstå eller uppskatta. Så det får bli en vända till med The Slim Shady LP i lurarna i dag helt enkelt.

Vissa saker var faktiskt bättre förr.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.