Värmlänningarna taggade inför andra SM-tävlingen

Publicerad:
Johan Kristoffersson kör sin andra rallytävling på grus. Foto: Oliver Alfredsen

Det är dags för säsongens andra SM-deltävling i rally – med segersugna värmlänningar i startfältet.

Johan Kristoffersson, som toppar SM efter vinterns seger i Bergslagsrallyt före Patrik Flodin och Martin Berglund, är redo för South Swedish Rally i trakterna runt Älmhult. Det blir värmlänningens andra tävling på grus.

− Jag ser verkligen fram emot det här. Ska bli kul att utmana Flodin och Berglund på grus, säger Kristoffersson som har mycket att lära på just grus.

− Jag gjorde ett test före Rally Sörland, körde sedan den tävlingen i Norge och så har vi dessutom haft en testdag i Anttila. Jag hade naturligtvis önskat mer, men det har helt enkelt inte funnits tid, eftersom jag har haft mycket med WTCR senaste månaderna.

Johan Johansson och Dennis Rådström laddar inför JVM med att köra i Sverige.
Johan Johansson och Dennis Rådström laddar inför JVM med att köra i Sverige. Foto: M-Sport Media

JVM-föraren Dennis Rådström kommer också till start i rallyt som inleds med en sträcka på Millebygden Arena under fredagskvällen och fortsätter med tio specialsträckor på lördagen,

– Tävlingen ligger bra i tiden, det är en bra grustävling som ligger nära VM. Så därför väljer vi att komma hit. Sen är South Swedish Rally alltid en bra tävling, och med det startfältet och tempot som finns i junior-SM så vill man vara med och visa sig, säger Rådström i ett pressmeddelande.

Han kör tävlingen som uppladdning inför nästa JVM-deltävling på Sardinien.

– Målet är att göra det bästa vi kan, syftet med starten är att få göra en ordentlig rek och köra en stor tävling innan vi åker till Sardinien. Resultatet spelar egentligen ingen roll, utan vi är ute efter en bra känsla. Men ofta hänger känsla och resultat ihop.

Artikeltaggar

Dennis RådströmJohan KristofferssonRallyRally-SM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare