Hoppa till huvudinnehållet

Profilstarkt bowlingläger till minne av “Hylla”

Publicerad:

I helgen anordnas ett ungdomsläger med profilerna Robert Andersson och Osku Palermaa som ledare i Hagfors bowlinghall.

En satsning till minne av bortgångne BK Bågen-spelaren och -ledaren Magnus “Hylla” Olsson.

Proffset Osku Palermaa, som bland annat vunnit fem titlar på PBA-touren varav en major, och forne världsstjärnan Robert Andersson som numera är förbundskapten för både dam- och juniorlandslaget.

Det är en minst sagt profilstark uppställning Joakim Biehl har fått till när WB Bowling anordnar sitt första ungdomsläger på bra många år, och det första i samarbete med Hyllas minnesfond, som upprättades i Magnus Olssons minne efter hans bortgång på senhösten 2017.

– Det är nog den bästa line-upen jag kan ställa upp med på lägret, säger Joakim Biehl och berättar att även de norska landslagsspelarna Jonas Dammen och Nora Kjellås, samt Joachim Einarsrud också är med och står för fysträningen.

Hyllas minnesfond består av skänkta medel och med pengar som man får in från auktioner av skänkta bowlingrelaterade föremål. Här visar Joakim Biehl upp ett bowlingklot från amerikanske PBA-proffset E. J. Tackett, samt en tröja från AIK tournament signerad av Martin Larsen, Liz Johnson och Dominic Barrett.
Hyllas minnesfond består av skänkta medel och med pengar som man får in från auktioner av skänkta bowlingrelaterade föremål. Här visar Joakim Biehl upp ett bowlingklot från amerikanske PBA-proffset E. J. Tackett, samt en tröja från AIK tournament signerad av Martin Larsen, Liz Johnson och Dominic Barrett. Foto: Daniel Olausson

32 ungdomar i åldrarna 9-16 år har anmält sig och Joakim Biehl meddelar till sin stora glädje att man har representation från i stort sett samtliga av länets hallar.

– Från början var det tänkt att pengarna i fonden skulle gå till dem som varit mindre lyckligt lottade och behöver få lite hjälp för att kunna spela bowling. Men efter ett tag växte det fram tankar om att köra ett läger för att nå ut till fler, säger han.

Missad generation bowlare – nu anas en ljusning

Magnus Olsson hade själv spelat för BK Bågen under stora delar av sitt liv och tillsammans med Stefan Biehl varit en drivande kraft i det faktum att BK Bågen åter har en ungdomssektion som blomstrar.

– Naturligtvis är det fortfarande väldigt jobbigt att han är borta, men att kunna hedra hans minne med en sån här grej känns väldigt bra, konstaterar Joakim Biehl.

“Hylla” verkade och jobbade för ungdomar i hela Värmland och det vill vi fortsätta med, men vi vill också ta det ett steg längre och hjälpa hela bowling-Sverige, för man har problem med ungdomsverksamheterna överallt idag. – Joakim Biehl

Tanken är att lägret ska bli årligen återkommande, gärna med Robert Andersson som fast punkt och med någon annan profilerad hjälpledare vid hans sida.

Det stora syftet är att hålla ungdomsbowlingen vid liv, därför finns fonden till för alla bowlare i hela Sverige.

– Så det är inte bara vi som ska ha nytta av den. “Hylla” verkade och jobbade för ungdomar i hela Värmland och det vill vi fortsätta med, men vi vill också ta det ett steg längre och hjälpa hela bowling-Sverige, för man har problem med ungdomsverksamheterna överallt idag.

Artikeltaggar

BK BågenBowlingHagforsJoakim BiehlWB Bowling

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.