Fler söker praktiska utbildningar

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Älvstrandsgymnasiet har haft ett bra söktryck inför höstens kursstarter.
Inte minst till de praktiska utbildningarna.

Enligt kommunens hemsida har teknik- och byggprogrammen nästan dubblerat antal sökande jämfört med förra året och man ser också fler sökande till barn- och fritidsprogrammet, samt el- och energiprogrammet.

– Fordonsprogrammet har många fler förstahandssökande i år än på väldigt länge, vilket ju inte är så konstigt när fordonsbranschen skriker efter folk, säger rektorn Carina Ek-Stenmark på hemsidan.

– Mycket roligt är också att vi har så många behöriga sökande till vård- och omsorgsprogrammet. Trots att det är en bransch med stor efterfrågan på utbildad arbetskraft har vi tidigare år haft få behöriga sökande.

Man noterar också att det är fler norska sökande än tidigare, men merparten av de sökande kommer från Hagfors och Munkfors.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.