The Waterboys - Mike Scott som rappare

Skivor
PUBLICERAD:
Mike Scott i The Waterboys.
Foto: Håkon Mosvold
“Hejda er, riktigt lika hopplös som sifferbetyget visar är inte den här skivan.”

Rock

The Waterboys

Where The Action Is
(Cooking Vinyl/Playground)

Men Mike Scott gör det inte lätt för sig på sin femtonde fullängdare. Framförallt valet att komma ut som rappare som sextioåring (”Take Me There I Will Follow You”) är som att strunta i språkdelen på högskoleprovet, det går inte att undvika poängavdrag.

Men i bättre änden av skivan som i ”Then She Made The Lasses-O” markeras genrebrytande folkpopkärlek; här med moderna rytmer och en grym fiolsampling. Öppnande titelspåret är lika mycket en hyllning till som en kontaktkarta över Rolling Stonesfärgad rock, garanterat klyschigt men utan att trilla ner i fallgroparna.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.