Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnfylld trupp ”spikad” – KIBF siktar mot toppen

Publicerad:
Tom Colling, Pontus Zarins, Adam Wedberg och Jonas Linder får nya starka lagkamrater att jubla ihop med kommande säsong.
Tom Colling, Pontus Zarins, Adam Wedberg och Jonas Linder får nya starka lagkamrater att jubla ihop med kommande säsong. Foto: Håkan Strandman

Truppen är i stort sett spikad och har fyllts på med ett stort antal starka namn.

Nu siktar Karlstad IBF mot den allsvenska toppen.

– Det ser fantastiskt bra ut, säger sportchefen Dan Lundqvist

Poängmaskinerna Adam Colling har vänt hem från Falun i SSL, Anton Vestlund återvänder efter två framgångsrika säsonger med Mullsjö i samma serie.

In kommer även backen Marcus Pontusson från Örebro som åkte ur SSL samt målvakten Victor Sjöstedt och backen Tor Bornedal Samils från allsvenska konkurrenten Craftstaden Oskarshamn.

Vestlund om varför han återvänder till Karlstad

Även stortalangen Oliver Sandberg, som anslöt från Skattkärr i slutet av säsongen, forwarden Filip Nilsson, senast i Arvika, samt talangerna Benjamin Middleton, Marcus Bofeldt och Victor Bugarski, som lyfts upp permanent från egna led, har anslutit till truppen.

–Vi har en väldigt bra mix mellan rutinerade och motiverade spelare samt de här unga killarna som kommer upp här nu. Det ser väldigt spännande ut på kort och lång sikt, säger Dan Lundqvist.

Colling återvänder till Karlstad: ”Där jag trivs bäst”

Truppen är i praktiken spikad nu.

Men det finns några öppningar.

Back ansluter?

En plats är öppen för backen Johan Uhlin, senast i konkurrenten Fagerhult Habo, men också med en säsong i SSL med Jönköping bakom sig.

Uhlin har sökt till universitetet i Karlstad och kommer han in är han öppen för att spela i KIBF.

– Vi väntar på besked om han kommer det. Blir det Karlstad för honom är både vi och han väldigt intresserade, säger Lundqvist.

Rutinerade Erik Nilsson Allansson är också aktuell men det är oklart om han kan spela kommande säsong.

– Det får bli en bonus i så fall.

Oviss framtid för Nilsson Allansson

Kvar i truppen finns tongivande spelare som Tom och Jesper Colling, Simon Sjögren och Oskar Thorén.

På minuskontot återfinns Sebastian Lie, Marcus Skager och Daniel Lundh, alla till Nilsby, Edvin Rönnblom, till Finland, norrmannen Kristoffer Bakke, till norska Greåker, samt veteranerna Henrik Nordblad och Nicklas Lindehult som gjorde tillfälliga comebacker under säsongen.

Colling nobbar Schweiz – stannar i Karlstad IBF

Karlstad IBF kommer tveklöst att bli en av de stora favoriterna i allsvenskan till hösten.

– Det känns riktigt, riktigt bra med truppen och vi ska vara ett lag som tillhör den övre delen av allsvenskan. Men vi har vår tydliga plan på hur vi vill jobba med gruppen och ser det även långsiktigt. Det ska bli väldigt spännande att följa laget de kommande åren, säger Dan Lundqvist som påpekar att det fortfarande finns en hel del orutin i truppen.

– Halva laget har spelat en alternativt ingen säsong i allsvenskan. Man måste ha förståelse för att det tar tid att bygga laget på lång sikt.

Underifrån ligger Markus Eriksson och Hampus Pettersson, som båda fick känna på den allsvenska hetluften i år, och knackar på dörren.

Artikeltaggar

Adam CollingAnton VestlundBenjamin MiddletonDan LundqvistErik Nilsson AllanssonFilip NilssonInnebandyJesper CollingJohan UhlinMarcus PontussonMichael BergqvistOliver SandbergOskar ThorénSebastian LieSimon SjögrenSSLTom CollingVictor Sjöstedt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.