• tisdag
  4 aug
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  4 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.4 mm
 • torsdag
  6 aug
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Komplicerat liv utan bankkort

Krönikor
PUBLICERAD:
Förra fredagen hände det som inte ska få hända.

Jag tankade, hade bråttom (som vanligt i mitt liv), slängde mig in i bilen och for i väg till västgötaslätterna. Kvar låg tydligen bankkortet på marken, som av någon anledning hade trillat ur mitt plåtetui. Kortet spärrades dagen efter då jag märkte att det inte låg där det skulle. På eftermiddagen plingade det dock till i telefonen.

En herre hade hört av sig på appen Messenger där han skrev att kortet var i säkra händer hos honom. Kortet hade han hittat vid sidan av bensinpumparna. Jag andades ut, tackade så hjärtligt för hans vänlighet och erbjöd honom hittelön, som han dock inte ville ha.

Så långt kändes det lugnt, ett dumt misstag mitt i all stress.

Sedan kom ju problematiken. Det skulle ta minst en vecka att få ett nytt kort, och för mig som bara har ett bankkort innebar ju detta lite smått panik. Överflödet av sedlar i madrassen är inte heller någonting att skryta om, så allt det här banala och självklara som att gå och handla mat eller andra nödvändigheter, det försvann ju helt. Vilken tankeställare man fick, när allt lätt plötsligt blev hur komplicerat som helst.

Så en notering till mig själv och andra som vill ansluta till min drulle-klubb – dubbelkolla alltid så att bankkortet är med och ha dessutom en plan B med sedlar trots det moderna digitala samhället vi lever i – och kanske en och annan konserv i skafferiet. Plötsligt kommer tydligen krisen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.