John Cee Stannard - Gör ingen besviken

Skivor
PUBLICERAD:
“Stannards bluestolkningar med jazzinfluenser imponerar.”

Blues

John Cee Stannard

Moving On
(Castiron/Hemifrån)

Den brittiska bluesartisten John Cee Stannard fick sitt definitiva genombrott 2013 med mångfasetterade albumet ”Doob Do Be Doo Wah”. Redan då ingick gitarristen Mike Baker och munspelaren Howard Birchmore från Blues Horizon i den storbandslika konstellationen. Uppföljaren, den americana-influerade ”To The River” blev en verklig hit, och ”Moving On” gör ingen besviken.

Stannards bluestolkningar med jazzinfluenser imponerar, liksom sedvanliga Blues Horizon-duon plus gigantisk blåssektion. Nio sånger är eget material och tolkningen av Jimmy Witherspoons svängiga ”Tougher Than Tough” är fenomenal.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.