Ison & Fille - En duo i högform

Skivor
PUBLICERAD:
Hiphopduon Ison & Fille.
Foto: Jessica Gow/TT
“Albumet tar sin tid – men desto kraftfullare blir därför jabbarna.”

Hiphop

Ison & Fille

Vackra liv
(Sony)

Fem år har gått sedan förra albumet. Under tiden har Ison & Fille fått sitt stora genombrott. Medverkan i "Så mycket bättre" har gett killarna en publik som inte varit med under de senaste arton årens erövring av hiphop-Sverige.

Kul för den! Nykomlingarna möter nämligen här en duo i högform. Mack Beats producerar igen, vilket märks tydligt på tyngden och makligheten. Albumet tar sin tid – men desto kraftfullare blir därför jabbarna. I synnerhet "Pengar", och inledande "Vinnare" där Cherrie gästar.

Sammantaget blir ”Vackra liv” tveklöst vårens bästa svenska rap jämte Erik Lundins debutalbum.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.