Om varför Arsenal bör bojkotta finalen

Krönikor
PUBLICERAD:
Vilken vecka det har varit! Först superduperdramat i Eurovision där det tyvärr blev ett antiklimax för vår John, följt av ett klimax i tidernas största tv-serie.

Kritiken har varit massiv mot hela den sista säsongen av Game of Thrones, men jag är ganska oförstående till den, jag tycker både avslutningen och finalen har känts fullt rimlig, och serien mår bra av att ta slut nu.

Men det största i min smala intressesfär kom på tisdagen när Arsenal, som spelar sin första Europa-final sedan debaclet 2006, meddelar att en av våra bäst betalda och bästa spelare inte kan medverka. Anledningen? Man kan inte garantera spelarens säkerhet i Azerbajdzjan.

Den armeniske landslagskaptenen Henrich Mchitarjan, till höger, väljer i samråd med Arsenal att inte åka med laget till Europa league-finalen i Baku, Azerbajdzjan, då han inte känner sig säker. Tänk om det varit Messi...?
Foto: Hakob Berberyan

I en annars sjuk fotbollsvärld präglad av mygel och skumraskaffärer är det här droppen i min bägare. Då det ska finnas någon sorts konflikt i värdlandet kan den armeniske spelaren inte delta, och hela den här situationen är i min värld en av de stora fotbollsskandalerna i modern tid.

Finalen borde inte ha lagts där från början, och nu borde den flyttas. Tro mig, jag vill inget hellre än att vinna finalen och se Arsenal i Champions league igen, men då vi förhindras från att spela med alla spelare är det bara bojkott som gäller. Jag skulle aldrig vara stoltare över att dra på mig supportertröjan än om klubben bara skiter i finalen, den markeringen är värd mer än alla fotbollsmiljoner i världen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.